Ehdot

Yleiset sopimusehdot

Nämä sopimusehdot, joita päivitetään ajoittain, koskevat kaikkia meidän suoria tai epäsuoria (verkkoyhteistyökumppaneiden kautta tarjottavia) online-, mobiilisovellus-, sähköposti- ja puhelinpalvelujamme. (Mobiili)sivustoamme tai sovelluksiamme selaamalla ja käyttämällä, alustasta riippumatta, (ja/tai tekemällä varauksen) osoitat, että olet lukenut ja hyväksyt alla olevat yleiset sopimusehdot (ml. yksityisyydensuojaa koskevat ehdot).

Nämä sivut, niiden sisältö ja rakenne sekä näillä sivuilla ja tämän verkkosivuston kautta tarjottava online-Menomes-varauspalvelu (”palvelu”) ovat Menomes Oy:n omistamia, ylläpitämiä ja tarjoamia, ja ne ovat tarjolla ainoastaan henkilökohtaiseen ja ei-kaupalliseen käyttöön alla olevien yleisten sopimusehtojen mukaisesti.

Määritelmät

”Menomes”, ”Menomes.com”, ”me”, tarkoittaa Menomes Oy:tä, joka on Suomen lakien alainen osakeyhtiö, jonka rekisteröity osoite on Lars Sonckin kaari 5 02600 Espoo.

”Alusta” tarkoittaa Menomes.com:n omistamaa, kontrolloimaa, hallinnoimaa ja ylläpitämää (mobiili)verkkosivustoa ja sovellusta, jonka kautta Palvelua tarjotaan.

”Palvelu” tarkoittaa online-aktiviteettivarauspalvelua (mukaan luettuna maksujen helpottaminen), joka sisältää erilaisia tuotteita ja palveluja sen mukaisesti kuin Palveluntarjoajat Alustalla tarjoavat.

”Palveluntarjoaja” tarkoittaa aktiviteetin tarjoajaa (esim. teemapuisto, urheilupaikka, elämyspalvelu, välinevuokraus), joka tarjoaa palvelujaan varattaviksi Alustan kautta.

Palvelukuvaus

Tämä Alustan kautta me (Menomes ja sen verkkoyhteistyökumppanit) tarjoamme online-alustan, jossa Palveluntarjoajat voivat mainostaa palveluitaan ja jonka kautta alustalla vierailevat kävijät voivat tehdä niihin varauksia (eli varaamispalvelu). Tekemällä varauksen Menomes.comin kautta aloitat suoran (laillisesti sitovan) sopimussuhteen sen Palveluntarjoajan kanssa, johon teet varauksen tai jolta ostat tuotteen tai palvelun. Toimimme varaushetkestä alkaen ainoastaan välittäjänä Palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä; toimitamme varauksen tiedot Palveluntarjoajalle ja lähetämme sinulle Palveluntarjoajan puolesta varausvahvistuksen sähköpostitse.

Sivustollamme esitetyt tiedot perustuvat Palveluntarjoajien meille antamiin tietoihin. Pyrimme siihen, että sivuillamme olevat tiedot ovat virheettömiä, mutta emme voi taata kaikkien tietojen paikkansapitävyyttä, täydellisyyttä ja virheettömyyttä. Emme ole myöskään vastuussa virheellisistä tiedoista (ml. ulko- tai kirjoitusasussa esiintyvistä vieheistä), häiriöistä (esim. sivustomme – väliaikaisesta ja/tai osittaisesta – kaatumisesta tai korjaus-, päivitys- tai ylläpitotöistä johtuvista häiriöistä), epätarkoista, virheellisistä, harhaanjohtavista, valheellisista tai puutteellisista tiedoista. Kukin Palveluntarjoaja on aina itse vastuussa Alustallamme esitettyjen (aktiviteetin kuvauksessa mainittujen) tietojen paikkansapitävyydestä, täydellisyydestä ja oikeellisuudesta (ml. hinta- ja saatavuustiedot). Alustaamme ei voida pitää minkään saatavilla olevan Palveluntarjoajan (tai sen tilojen, tuotteen tai palvelun) laadun, palvelutason tai luokituksen suosituksena.

Palvelumme on tarkoitettu ainoastaan henkilökohtaiseen ja ei-kaupalliseen käyttöön. Alustamme sisällön tai informaation, ohjelmistojen, varausten, lippujen, tuotteiden tai palveluiden jälleenmyynti, linkitys, käyttö, kopiointi, seuranta (esim. spider, scrape), esittäminen, lataaminen tai jäljittely on kiellettyä kaikenlaisessa kaupallisessa tai kilpailullisessa toiminnassa tai tarkoituksessa.

Hinnat

Alustamme hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä. Eri Palveluntarjoajien palvelut ja hinnoitteluperusteet ovat niin erilaisia, ettei niitä voi suoraan verrata keskenään. Samanlaisten palvelujen hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään. Hinnat sisältävät arvonlisäveron/myyntiveron ja kaikki muut verot (voivat vaihdella verojen muuttuessa), ellei Alustallamme tai varausvahvistuksen sisältävässä sähköpostiviestissä toisin mainita. Palveluntarjoaja saattaa veloittaa muita maksuja varauksissa, joissa peruutus on maksullinen tai joissa asiakas ei saavu paikalle.

Joskus Alustallamme on saatavilla edullisempia hintoja tietyille tuotteille ja palveluille tai tiettynä aikana. Näihin Palveluntarjoajien tarjoamiin erikoishintoihin saattaa kuitenkin liittyä esimerkiksi peruutuksia ja maksuhyvityksiä koskevia erityisehtoja ja rajoituksia. Tarkistathan tuotteen, palvelun ja varauksen ehdot ja yksityiskohdat huolellisesti tällaisten ehtojen varalta ennen varauksen tekemistä.

Selkeät virheet (sisältäen kirjoitusvirheet) eivät ole sitovia.

Kaikki tarjoukset ja kampanjat merkitään erikseen.

Yksityisyys ja evästeet

Menomes.com kunnioittaa yksityisyyttäsi.

Maksuttomuus

Palvelumme on maksuton, koska emme veloita Palvelustamme emmekä lisää hintaan lisämaksuja (varaamisesta).

Luottokortti tai pankkisiirto

Tarvittaessa tai jos saatavilla, tietyt Palveluntarjoajat tarjoavat mahdollisuuden varauksiin, jotka maksetaan (kokonaan tai osittain Palveluntarjoajan maksukäytännön mukaisesti) Palveluntarjoajalle varausprosessin aikana turvallisen online-maksujärjestelmän välityksellä (siinä määrin missä pankkisi tarjoaa tämän mahdollisuuden ja tukee sitä). Joidenkin tuotteiden kohdalla Menomes.com helpottaa (maksunvälittäjänä toimivien kolmansien osapuolien avulla) kyseisen tuotteen tai palvelun maksua (eli maksuhelpotuspalvelu) Palveluntarjoajalle ja tämän puolesta. (Menomes.com ei koskaan toimi pankille vastuullisena osapuolena). Maksu käsitellään turvallisesti kolmannen osapuolen käsittelijän välityksellä luotto-/debit-kortiltasi tai pankkitililtäsi palveluntarjoajan pankkitilille. Meidän palveluntarjoajalle tai hänen puolestaan helpottamamme maksut ja Palveluntarjoajalle siirtämämme maksut muodostavat kaikissa tapauksissa (osittain) varausmaksun, jonka olette maksaneet tuotteesta tai palvelusta. Et voi vaatia takaisin tätä osuutta kokonaishinnasta.

Huomioithan, että tiettyjen hintojen tai erikoistarjousten (joista ei palauteta maksua) yhteydessä Palveluntarjoajat saattavat vaatia maksua etukäteen sähköisenä tilisiirtona (jos saatavilla) tai luottokortilla, ja sen vuoksi luottokortiltasi saatetaan varata kate tai veloittaa summa (eikä maksua ole aina mahdollista saada takaisin) varauksen tekohetkellä. Tarkistathan valitsemasi palvelun tai tuotteen yksityiskohtaiset tiedot tällaisten ehtojen varalta ennen varauksen tekemistä. Et voi vaatia Menomes.comia vastuuseen Palveluntarjoajan tekemistä veloituksista (vahvistetuista, vahvistamattomista tai vääristä). Et voi vaatia (takaisin) minkäänlaista osuutta Palveluntarjoajan luottokortiltasi tekemästä pätevästä tai vahvistetusta (mukaan lukien ennakkoon maksettavat hinnat, saapumatta jättäminen ja maksullinen peruutus).

Luottokorttipetosten yhteydessä ja kolmansien osapuolten käyttäessä luottokorttia luvatta suurin osa pankeista ja luottokorttiyhtiöistä kantaa riskit ja korvaa kaikki petoksesta tai väärinkäytöstä aiheutuneet kulut vähentäen joissakin tapauksissa omavastuuosuuden (joka on yleensä n. 50 EUR tai vastaava summa paikallisessa valuutassa). Jos luottokorttiyhtiösi tai pankkisi perii sinulta omavastuuosuuden väärinkäytöksestä, joka liittyy Alustamme kautta tehtyyn varaukseen, maksamme sinulle omavastuuosuuden (joka on enintään 50 EUR tai vastaava summa paikallisessa valuutassa). Jotta voit saada korvauksen, sinun tulee ilmoittaa väärinkäytöksestä myös luottokorttiyhtiöllesi (luottokorttiyhtiön sääntöjen ja toimintatapojen mukaisesti) ja ottaa meihin välittömästi yhteyttä sähköpostitse [email protected]. Kirjoita sähköpostiviestin otsikkikentään ”Luottokorttipetos”. Tämä hyvitys koskee vain luottokorttivarauksia, jotka on tehty Menomes.comin turvallisen palvelimen kautta ja joissa ilmennyt väärinkäyttö ei ole johtunut omasta virheestäsi käyttäessäsi turvattua palvelinta.

Ennakkomaksu, peruutus, saapumatta jättäminen ja kiva tietää

Tekemällä varauksen Palveluntarjoajalle osoitat hyväksyväsi Palveluntarjoajan peruutuksia ja saapumatta jättämisiä koskevat ehdot sekä kaikki muut Palveluntarjoajan (sopimus)ehdot, jotka voivat koskea varaustasi (mukaan luettuna Kiva tietää –osuus, joka on julkaistu Alustallamme ja kyseisen Palveluntarjoajan säännöissä) tai Palveluntarjoajan vierailusi aikana tarjoamia palveluja ja/tai tuotteita (Palveluntarjoajan sopimusehdot ovat saatavissa suoraan heiltä). Palveluntarjoajan yleiset peruutusehdot ja saapumatta jättämistä koskevat ehdot löydät sivustoltamme kunkin Palveluntarjoajan esittelysivuilta. Ehdot näkyvät myös varausprosessin aikana ja varausvahvistusviestissä. Huomaathan, että peruutukset ja muutokset eivät ole mahdollisia joidenkin erikoishintojen ja – tarjousten kohdalla. Tarkistathan valitsemasi palvelun yksityiskohtaiset tiedot tällaisten ehtojen varalta ennen varauksen tekemistä. Huomaathan, että käteis- tai ennakkomaksun (kokonaan tai osittain) vaativan varauksen voi peruuttaa (ilman ennakkoilmoitusta tai varoitusta), siinä määrin kun kyseistä (jäljellä olevaa) summaa ei voida veloittaa kokonaisuudessaan maksupäivänä Palveluntarjoajan ja varauksessa mainitun maksukäytännön mukaisesti. Myöhässä oleva maksu, väärä pankki, debit- tai luottokortin tiedot, toimimattomat luotto-/debit-kortit tai riittämätön kate tilillä ovat omalla vastuullasi etkä ole oikeutettu mihinkään korvaukseen etukäteen maksamastasi summasta (josta ei palauteta maksua) ellei Palveluntarjoaja toisin salli (ennakko)maksu- ja peruutussäännöissään. Lue tarkkaan Kiva tietää –osuus (jokaisen Palveluntarjoajan sivun alaosassa Alustallamme) ja varausvahvistuksessasi kohta Tärkeä tietoa Palveluntarjoajien soveltamien lisäehtojen varalta (esim. koskien ikärajoja, ennakkotalletusta, peruutusmahdollisuutta, ryhmävarausten lisämaksuja).

Mikäli haluat peruuttaa varauksesi tai tehdä siihen muutoksia, sinun tulee noudattaa varausvahvistusviestissä annettuja ohjeita. Huomaathan, että sinulta voidaan veloittaa peruutuksesta maksu Palveluntarjoajan peruutusta, (ennakko)maksua ja saapumatta jättämistä koskevien ehtojen mukaisesti tai et ehkä ole oikeutettu saamaan takaisin (etukäteen) maksamaasi summaa. Suosittelemme, että luet Palveluntarjoajan peruutusta, (ennakko) maksua ja saapumatta jättämistä koskevat ehdot huolellisesti ennen varauksentekoa ja muista suorittaa tulevat maksut ajallaan, kuten varauksessasi saatetaan vaatia. Jos saavut myöhässä, varmista että ilmoitat tästä (hyvissä ajoin) Palveluntarjoajalle, jotta he tietävät, milloin saavut. Tällä vältyt varauksesi peruuttamiselta ja siitä, että sinulta veloitetaan maksu saapumatta jättämisestä. Jos tarvitset apua Palveluntarjoajalle ilmoittamisessa, saat apua asiakaspalvelustamme. Menomes.com ei ole vastuuvelvollinen, jos Palveluntarjoaja veloittaa sinulta maksun saapumatta jättämisestä tai peruuttaa varauksesi, tai muista seurauksista, joita myöhäisestä saapumisesta koituu.

(Lisä)yhteydenpito ja viestintä

Tekemällä varauksen suostut siihen, että sinulle lähetetään mahdollisesti hieman ennen varaustasi sähköpostiviesti, jossa on tietoa kohteesta ja jossa on varaustasi ja kohdettasi koskevia yksityiskohtaisia tietoja ja tarjouksia (myös kolmansien osapuolten tarjouksia siinä määrin kuin olet ne sallinut), sekä sähköposti, jonka lähetämme sinulle mahdollisesti heti palvelua käytettyäsi. Tässä sähköpostissa sinua pyydetään täyttämän asiakasarviolomake. Katso Yksityisyydensuoja ja evästeet – kohdasta lisätietoja siitä, miten voimme ottaa sinuun yhteyttä.

Menomes.com vetäytyy kaikesta vastuuvelvollisuudesta, joka koskee Palveluntarjoajaan liittyvää ja Menomes.comin alustalla (tai sen kautta) tapahtuvaa kommunikaatiota. Et voi pidättää mitään pyyntöjä tai Palveluntarjoajan kanssa käytävää kommunikaatiota koskevia oikeuksia, eikä kommunikaatiosta tai pyynnöstä voi vaatia (minkääntyyppistä) todistusta tai kuittausta. Menomes.com ei takaa, että mikään pyyntö tai viesti vastaanotetaan tai luetaan, siihen vastataan tai sitä noudatetaan, viestin sisältö pannaan toimeen, tai että Palveluntarjoaja hyväksyy sen sisällön asianmukaisesti tiettynä aikana.

Jotta varauksesi voidaan vahvistaa, sinun tulee käyttää oikeaa sähköpostiosoitetta. Emme ole vastuussa (emmekä ole pakotettuja tarkistamaan) virheellisistä tai väärin kirjoitetuista sähköpostiosoitteista tai vääristä/virheellisistä puhelinnumeroista tai luottokorttinumeroista.

Kaikki Menomes.comiin tai sen Palveluun kohdistuvat vaatimukset tai valitukset tulee lähettää mahdollisimman pian, mutta kuitenkin 30 päivän sisällä tuotteen tai palvelun määrätystä käyttöpäivästä. Vaatimukset tai valitukset, jotka lähetetään myöhemmin kuin 30 päivän sisällä, saatetaan hylätä ja lähettäjän on luovuttava kaikista oikeuksista (vahingon tai maksun) korvaukseen.

Hintojen ja saatavuuden jatkuvien päivitysten ja muutosten vuoksi suosittelemme tekemään (tarvittaessa) kuvakaappauksia kantasi tukemiseksi.

Vastuuvapauslauseke

Näissä sopimusehdoissa mainittujen rajoitusten mukaisesti ja lain sallimassa laajuudessa olemme vastuussa vain suorista, todella kärsimistäsi tai maksamistasi vahingoista, jotka johtuvat palveluitamme koskevien velvoitteiden puutteista, siihen varauksesi kokonaissummaan asti, joka on mainittu varausvahvistusviestissä (koskien joko yhtä tai useampaa toisiinsa liittyvää tapahtumaa).

Lain sallimassa laajuudessa meitä tai yhtiömme toimihenkilöitä, johtajia, työntekijöitä, edustajia, tytäryhtiöitä, affiliale-kumppaneita, jakelukumppaneita, verkkoyhteistyökumppaneista, toimiluvan haltijoita, valtuutettuja tai muita sivuston ja sen sisällön luomiseen, sponsorointiin, markkinointiin tai muuhun toimintaan liittyviä tahoja ei kuitenkaan voida pitää vastuussa (i) mistään rangaistus- tai erikoismenetyksistä, epäsuorista tai välillisistä menetyksistä tai vahingoista, tuotannon-, voiton- tai tulonmenetyksistä, maineelle tai asiakaskunnalle koituvista menetyksistä tai vahingoista tai vaademenetyksistä, (ii) mistään verkkosivuillamme saatavilla olevien Palveluntarjoajien (kuvauksessa mainittujen) tietojen (ml. hinnat, saatavuus ja luokitukset) virheellisyydestä, (iii) Palveluntarjoajien tai muiden liiketoimintakumppaneiden tarjoamista palveluista tai tuotteista, (iv) mistään kärsimistäsi tai maksamistasi (suorista, epäsuorista, välillisistä tai rankaisutoimenpiteistä johtuvista) vahingoista, menetyksistä tai kuluista, jotka johtuvat sivustomme käytöstä, käyttöhäiriöistä tai viivästyksistä tai liittyvät niihin tai (v) mistään (henkilöön kohdistuvista) loukkaantumisista, kuolemantapauksista, omaisuusvahingoista tai muista kärsimistäsi tai maksamistasi (suorista, epäsuorista, erikoisista, välillisistä tai rankaisutoimenpiteistä johtuvista) vahingoista, menetyksistä tai kuluista, jotka johtuvat (kokonaan tai osittain) Palveluntarjoajan tai liiketoimintakumppanimme (ml. henkilökunta, johtajat, virkailijat, asiamiehet, edustajat tai yhteistyökumppanit), jonka tuotteet tai palvelu on (suoraan tai epäsuorasti) laitettu saataville tai sitä tarjotaan tai mainostetaan verkkosivuston kautta, oikeustoimista, virheistä, rikkomuksista, (törkeästä) huolimattomuudesta, tahallisesta väärinkäytöksestä, laiminlyönneistä, tekemättä jättämisestä, väärästä tiedonannosta tai oikeudenloukkauksesta tai josta Palveluntuottajalla on täysi vastuuvelvollisuus, ml. (osittaiset) peruutukset, ylibuukkaukset, lakot, ylivoimaiset esteet (force majeure) ja muut syyt, jotka eivät ole meidän hallinnassamme.

Olipa se Palveluntarjoaja, joka veloittaa (tai on veloittanut) varaamasi palvelun tai tuotteen hinnan tai Menomes.com, joka auttaa palvelun hinnan maksussa, hyväksyt Palveluntarjoajan mahdollisesti veloittamat, pidättämät, sille määrätyt ja sen maksamat verot, jotka lisätään verohallinnon määräämällä tavalla varauksen hintaan. Menomes.com ei ole vastuussa niiden varausten hintaan lisättyjen verojen veloittamisesta, pidättämisestä, määräämisestä tai maksamisesta, jotka maksetaan paikalliselle verohallinnolle. Menomes.com ei toimi pankille vastuullisena osapuolena minkään Alustalla ilmoitetun tuotteen tai palvelun suhteen.

Immateriaalioikeudet

Ellei toisin ole ilmoitettu, palveluidemme käyttöön tarvittavat tai Alustallamme saatavilla olevat tai käytetyt ohjelmistot sekä Alustallamme esitetyn sisällön ja tiedon immateriaalioikeudet (ml. tekijänoikeudet) ovat Menomes.comin ja sen hankkijoiden tai toimittajien omistuksessa.

Menomes.com omistaa yksin kaikki oikeudet ja osakkuudet (kaikki immateriaalioikeudet) palvelun tarjoavaan Alustaan (sisältäen Alustan ilmeen, tunnelman sekä infrastruktuurin ja asiakasarviot sekä käännetyn sisällön), eikä sinulla ole oikeutta kopioida, kaapata, (hyper- tai syvä)linkittää, julkaista, mainostaa, markkinoida, integroida, hyödyntää, yhdistää tai muuten käyttää sisältöä (sisältäen kaikki käännökset ja asiakasarviot) tai brändiämme ilman kirjallista suostumustamme. Jos käytät (kokonaan tai osittain)(käännettyä) sisältöämme (sisältäen asiakasarviot) tai omistat muita Alustan tai (käännetyn) sisällön tai asiakasarvioiden immateriaalioikeuksia, hyväksyt, siirrät ja varaat kaikki immateriaalioikeudet Menomes.comille. Laiton käyttö tai yllä oleva toiminta tai käytös on immateriaalioikeuksien (sisältäen tekijän- ja tietokantaoikeuden) loukkaus.